Seglarläger 2024 – seglarskolan firar 10 år!

LÄGREN ÄR NU FULLSATTA!

Kul att du hittat till Ka1ifs seglarskolesida! Arets seglarläger för barn:

Nybörjare 8 – 13 år – 6/6 – 20/6. Kostnad 2 000 kr + medlemsskap i Ka1if

Fortsättning 10 – 14 år – 23/6 – 26/6. Kostnad 1 900 kr + medlemsskap i Ka1if.

I år har vi 10-års jubileum för våra mycket omtyckta läger, det kommer vi att uppmärksamma lite extra!

Tid: 09:00 – 16:00
Plats: Byvikens båtklubb, Rindö
Båtar: Optimistjolle, trissjolle, två-krona och askeladd

Frågor mejlas till: rindoseglarskola.ka1if@gmail.com

Ta gärna en till på vår FB-sida ”Rindö Seglarskola” om du vill se bilder på allt kul vi gjort på tidigare läger.

I år är det inget vuxenläger, men håll utkik på facebooksidan för seglarkvällar/ mornar då alla seglarsugna är mer än välkomna. Ni kan även maila rindoseglarskola.ka1if@gmail.com om ni vill låna båtarna. Förutsättningarna för att låna båtarna är att vara medlem i Ka1if, gått kurserna eller haft tidigare erfarenhet av segling.

Är du osäker på om ditt barn ska gå Fortsättning eller nybörjarlägret?
Vi rekommenderar att man går två år på nybörjar-lägret innan man går vidare till fortsättnings-lägret. Det ger eleverna chansen att etablera sina kunskaper och känna ytterligare trygghet på vattnet. Det krävs att eleverna känner sig säkra att framföra en båt redan innan lägret börjar, då man får mer ansvar på fortsättningskursen och förväntas ha vissa förkunskaper.  
Känner eleven sig trygg med detta ska eleven gå fortsättnings-lägret. Om eleven inte gör det, rekommenderar vi att gå ytterligare en nybörjarkurs för att stärka sina seglingskunskaper.

Hoppas vi ses i sommar!  

Rindö Seglarskola söker ny lägeransvarig inför 2025!

Sommaren 2024 firar Rindö Seglarskola fantastiska 10 år och intresset för segling på Rindö har aldrig varit större. Men på grund av att vi som drivit de senaste åren har tagit steg i livet som fört oss bort från ön söker vi någon/några som vill ta över stafettpinnen.

Vi söker dig som är intresserad av att driva seglarskola i Stockholms skärgård och sprida kunskaper inom segling och sjövett på vår lilla ö.

Vad innebär jobbet?
Vi söker en till två lägeransvariga som kan organisera och planera sommarläger. Det finns även möjlighet till att starta veckovis träning, om intresse finns.

I planeringen av sommarlägrena ingår följande; budgetering (i samråd med ekonomiansvarige i Ka1if), överseende ac sjövärdighet av segelbåtar, inköp av materiel till både båtar och läger, planering av själva lägret tillsammans med våra ledare och instruktörer.

Utöver detta innebär jobbet ansvar för marknadsföring för seglarskolan där du även tar hand om vår mejl och lägeranmälningar.

Rindö Skola – Vår historia och framtid
Rindö Seglarskola startades 2015 i den lokala och ideella idrottsföreningen KA1 IF, baserad på Rindö. Föreningens likväl vårt mål och motto är “träning/segling för alla” där vi erbjuder möjligheten att testa på segling i olika former och på olika kunskapsnivåer. Vi är baserade i Byvikens båtklubb vilka vi står i samarbete med. Under somrarna lånar vi deras klubbstuga och båtplatser i vattnet, resten av året har vi landplatser och del i deras bod för våra redskap.

Vi driver seglarskola i form av dagläger mellan 08:00-17:00, med barn/deltagare mellan 09:00-16:00. Varje läger är 4-5 dagar beroende på tillgänglighet. De senaste åren har vi haft 3 st läger i juni månad.

  • Ett läger med nybörjarkunskaper (åldrar 7-12)
  • Ett läger för fortsättande utövare som inte är nybörjare (åldrar 10-14)
  • Ett helgläger för vuxna idrottsutövare (14+). (Ett läger över 2 helger).

Hur många läger och upplägget på dem som genomförs varje år är helt upp till verksamhetens lägeransvariga.

Men! Möjligheten är helt öppen för dig att bygga om upplägget och skräddarsy det så det passar dig! Om du tycker att veckovis träning på till exempel vår och höst passar dig bättre är dialogen öppen för det också.

Till ert förfogande/Materiel
Klubben/seglarskolan äger 2 st Tvåkronor, 8 st optimistjollar, 1 trissjolle och 1 seglande askeladd.

Hur tar du över?
Vi vill hjälpa dig in i processen så smidigt som möjligt. Så tidigt det går är tanken att du ska få följa våra lägeransvariga på vårens planeringar och även under sommarens läger. Det finns även möjlighet att senare gå ledarutbildningar via KA1 IF eller instruktör/lämplig utbildning genom Stockholms Seglarförbund.

Krav
Vem är du?
Du är över 18 år och har minst några års erfarenhet av segling.
Du har vana av att organisera större aktiviteter och samarbeta med andra.
Du trivs i en mindre verksamhet och har erfarenhet av att jobba med både barn och unga vuxna.
Du är gärna bosatt på Rindö eller i närheten av Vaxholm, så du enkelt har tillgång till hamnen.
Lösningsorienterad och handlingskraftig.
Viktigast är att du vill dela med dig av dina seglingskunskaper och göra seglingen mer tillgänglig för alla.
Känner du igen dig med något av ovanstående? Hör av dig, så bollar vi idéer. Vi hörs!
Maila oss: rindoseglarskola.ka1if@gmail.com